Κομπολόι-Κομποσκοίνι-Γούρι

Καλάθι


Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Home Το Κομπολόι Σήμερα

Το κομπολόι σήμερα είναι ένα σύμβολο κοινωνικής και πνευματικής εξέλιξης.
Μία ενεργειακή πηγή που δίνει σε σώμα και πνεύμα στήριξη, δύναμη και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα φυσικά υλικά από τα οποία αποτελείται το κομπολόι είναι πομποί της ενέργειας της γης και της φύσης από την οποία προέρχονται. Καθώς επίσης μπορούν να γίνουν και δέκτες της ενέργειας του σύμπαντος με τεχνικές διαλογισμού και Ρέικι με σκοπό να ενισχύουν και να καθαρίζουν την μπλοκαρισμένη ενέργεια του ανθρώπου μέσω της επαφής με το σώμα αλλά και των χώρων που αυτός βρίσκεται. Εφαρμόζει ρεφλεξολογία και κινησιοθεραπεία στα δάχτυλα, στις παλάμες και στους καρπούς των χεριών. Χρωματοθεραπεία και αρωματοθεραπεία σε όλο τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων στις νευρικές απολήξεις των ακροδακτύλων, στη ράχη και στο σώμα της παλάμης. Αυτές οι πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού.

Η κινησιοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μορφή φυσικοθεραπείας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ποικίλων σωματικών προβλημάτων, ενώ παράλληλα διαθέτει και προληπτικές ιδιότητες.

Κουνώντας λοιπόν τον καρπό μας κατά την ενασχόληση μας με το κομπολογάκι μας εξασκούμε και ενδυναμώνουμε τους μύες και τους τένοντες των δακτύλων, του καρπού και του πήχη μας.

Η χρωματοθεραπεία  είναι ικανή να αποτοξινώσει τον οργανισμό, να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, να καταπραΰνει τους ερεθισμούς αξιοποιώντας την φωτεινή ενέργεια των χρωμάτων για να διεγείρει το δέρμα ή τα όργανα του σώματος με στόχο την ενίσχυση του οργανισμού και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Υπέροχα χρώματα εναλλάσσονται στις χάντρες των διάφορων φυσικών υλικών που αποτελούν τα κομπολόγια και ο καθένας μας διαλέγει…ή διαλέγεται… από το υλικό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Η Αρωματοθεραπεία είναι μια αρχαία επιστήμη, η οποία χρησιμοποιεί φυσικά αρώματα για να χαρίσει υγεία και ευεξία. Υπάρχουν φυσικά υλικά όπως το κεχριμπάρι και οι αρωματικοί καρποί από τους οποίους κατασκευάζουμε κομπολόγια και προσφέρουν τέτοιες ιδιότητες καθώς αναδύεται το φυσικό τους άρωμα κατά την τριβή τους και την αύξηση της θερμοκρασίας των χαντρών τους από το χέρι μας.

Δίκαια θα λέγαμε λοιπόν πως αποτελεί ένα αξιόλογο αντικείμενο ενασχόλησης και συλλογής. Η διαχρονικότητά του το έχει απελευθερώσει από κάθε προκατάληψη και ταμπού. Χρησιμοποιείται από άνδρες, γυναίκες, παιδιά, νέους και  μεγαλύτερους. Έχει διακοσμητική, παραδοσιακή αλλά και χρηστική αξία. Το φιλοξενούμε στα σπίτια μας, το χαϊδεύουμε στα χέρια μας, κοσμούμε τον καρπό και τον λαιμό μας, το χαρίζουμε σε αγαπημένους μας. Όσο και αν δε το αντιλαμβανόμαστε το κομπολογάκι μας διαλέγει.. σα να ξέρει τις ανάγκες και τις αδυναμίες μας και μας πλησιάζει για να μας ευεργετήσει με τις ιδιότητές του. Οφείλουμε να το φροντίζουμε και να το σεβόμαστε μια και είναι χρόνια τώρα ο πιστός σύντροφος – φίλος μας.

Με πίστη και αγάπη προς ένα παραδοσιακό πολιτιστικό μας σύμβολο,
Συγγενίδη Ελένη.

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Σύνδεση


Unable to create /modules/mod_the_tranquil/banner/xml/banner32.xml configuration file.
Please check your permissions!

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Find us on Facebook
Find us on Facebook